Home » Styrketräning » Muskelgrupper » Träna armar – Allt ni behöver veta för att få snygga armar » Bayesian curl

Bayesian curl

Här hittar du en genomgång av övningen som kallas bayesian curl som är skapad av Menno Henselmans

Vad gör Bayesian curl?
TränarBiceps
TypIsolationsövning
SvårighetsgradNybörjare+
TillbehörHantel / Gummiband

Genomförande

  1. Ta tag i handtaget med handflatan upp.
  2. Ta ett steg fram så att det alltid är motstånd.
  3. Böj överkroppen lite lätt framåt.
  4. Dra handen upp mot axeln.
  5. Ta ner handen till start läge under kontroll.
  6. Upprepa tills nu är klar med ditt set.

Fördelar

Den stora fördelen med bayesian curl är att man tränar biceps i ett stretchat läge. Detta kan i sin tur leda till bättre muskelbyggning över tid. Tack vare att man använder sig av en kabelmaskin så får man en styrkekurva som är mer jämn. Lättaste sättet att se på det är att övningen är jobbig i hela rörelsen.

Alternativ

Bayesian curl med gummiband

Har man inte möjlighet att träna på gym så går det bra att använda sig av ett gummiband. Här är det viktigt att man spänner fast bandet runt något stabilt. Sen är det bara att göra precis samma som i den vanliga övningen. Jag rekommenderar dock att man använder sig av myoreps så att man får ut så mycket av övningen som möjligt.

Egen kommentar

Det här är min absolut favorit övning när det kommer till bicepsövningar. Jag får väldigt bra kontakt med muskeln när jag kör övningen. Det är även så att man tränar muskeln på kanske det mest optimala viset med denna övningen. Sen är den även framtagen av Menno Henselmans som är en väldigt smart kille när det kommer till styrketräning. 

Så ska ni implementera träning för era biceps så är detta antagligen den bästa övningen som ni kan använda er av. En annan bra övning som man kan använda sig av är kabelcurl.