Home » Styrketräning » Muskelgrupper » Träna armar – Allt ni behöver veta för att få snygga armar » Bicepscurl med hantel

Bicepscurl med hantel

Här får ni en genomgång om hur man gör en bicepscurl med hantel och fördelarna som kommer med detta. Vi visar även upp olika varianter av bicepscurl med hantlar så att ni kan hitta det som passar ert träningsprogram bäst.

Vad gör bicepscurl med hantel?
TränarBiceps
TypIsoleringsövning
SvårighetsgradNybörjare+
TillbehörHantlar

Genomförande

  1. Greppa tag om hantlarna och håll dem så att handflatorna pekar upp
  2. Håll in armbågarna intill kroppen under hela rörelsen
  3. Lyft upp hantlarna så högt som möjligt och sänk sedan ner till startläget
  4. Upprepa detta tills ni är klar med er övning.

Fördelar

Bicepscurl med hantel är en bra övning när man vill isolera sina biceps för att se till att man får en bra stimulering i muskeln. Det är en mycket enkel övning att använda sig av då den är enkel att plocka fram och lägga undan.

Här kan man jobba extra hårt med att verkligen känna hur muskeln arbetar så att man får en bättre koppling till sina muskler.

Alternativ

Bicepscurl med hantel är en bra övning för att träna framsidan av armarna och med hjälp av lite olika varianter så kan vi träna musklerna på lite olika vis. Vissa av varianterna gör övningen tyngre och vissa kan gör den lite lättare som tillåter oss att använda tyngre vikter.

Sittande bicepscurl med hantel

När man kör den här varianten av så använder man sig utav en bänk som man ställer in med lite lutning. Detta innebär att vi inte kan fuska upp vikterna med resten av kroppen. Så vi kommer att få ett större fokus på biceps muskeln.

Bicepscurl med hantel alternerande

Här ser ni en variant där man kör varannan arm istället för båda. Detta tillåter oss att fokusera mer på en arm i taget så att vi verkligen kan känna biceps muskeln arbeta.

Egen kommentar

Bicepscurl med hantel är en av de vanligaste övningarna som man ser på gymmet. Det är inte så konstigt då den tränar bicepsmusklerna på ett väldigt bra vis.

Men vill man ha riktigt stora armar så krävs det att man även tränar triceps och då är tricepspress en bra övning.
Tryck på länken om ni vill veta mer om hur man tränar armar på bästa vis.