Home » Styrketräning » Muskelgrupper » Träna bröstmusklerna på bästa vis » Pullover med hantel

Pullover med hantel

Här får ni en genomgång om hur man gör övningen pullover med hantel och fördelarna som kommer med detta. Vi visar även upp olika varianter av pullover med hantel så att ni kan hitta det som passar ert träningsprogram bäst.

Vad gör pullover med hantel?
TränarBröst
TypIsolationsövning
SvårighetsgradNybörjare+
TillbehörHantel

Genomförande

  1. Lyft upp hanteln med båda händerna på ena sidan så att den står rakt upp ovanför er kropp.
  2. Sträck hantel bakom huvudet med raka armar.
  3. Pressa sedan upp vikten till startläget.
  4. Upprepa tills ni är klar med ert set.

Alternativ

Pullover med hantel är en bra övning för att träna bröst samt lats och med hjälp av lite olika varianter så kan vi träna musklerna på lite olika vis. Vissa av varianterna gör övningen tyngre och vissa kan gör den lite lättare som tillåter oss att använda tyngre vikter.

Pullover på gymboll

Den här varianten låter oss fokusera mer på vår stabilitet i bålen. Man tränar helt enkelt två olika saker i en. Det blir på så vis en jobbigare övning.

Pullover med kabel

Med den här varianten så använder vi oss utav en kabelmaskin med rep handtag istället för en hantel. Det innebär att vi får en annorlunda motståndskurva som arbetar muskeln på ett lite annorlunda vis.

Fördelar

Pullover med hantel kan på ett effektivt vis träna både bröstet och era lats (ryggmuskler). En annan bra fördel är att vi tränar upp våra stabiliserande muskler i överkroppen.

Förutom de övriga fördelarna så tränar man även upp rörligheten i överkroppen då man får en bra stretch i toppen av övningen. Vill ni ha mer information hur man på bästa vis kan träna bröstet tryck på länken.

Egen kommentar

Pullover med hantel är inte en övning som jag använder mig av när jag tränar bröstet för det har aldrig riktigt klickat med mig. Det betyder dock inte att det är en dålig övning bara för att jag inte gillar den. En annan bra grundövning för bröstet är armhävningar.