Home » Styrketräning » Muskelgrupper » Träna rumpan på bästa vis » Kissande hunden

Kissande hunden

Här får ni en genomgång om hur man gör kissande hunden och fördelarna som kommer med detta. Vi visar även upp olika varianter av kissande hunden så att ni kan hitta det som passar ert träningsprogram bäst.

Vad gör kissande hunden?
TränarRumpa (Gluteus Medius)
TypIsolationsövning
SvårighetsgradNybörjare+
TillbehörKroppsvikt

Genomförande

  1. Lägg ut en träningsmatta och gå ner på alla fyra.
  2. Nu ska ni spänna bålen så att magen och ryggen är stabil.
  3. Nu ska ni lyfta ena benet ut i sidan, så högt ni kan utan att tappa formen.
  4. Sedan är det bara att ta tillbaka benet i startläge.
  5. Kör ett ben i taget och upprepa tills ni är färdiga.
  6. Ni kommer nu se ut som en kissande hund.

Alternativ

Kissande hunden med gummiband

Denna varianten gör övningen svårare genom att skapa extra motstånd med hjälp av ett gummiband. Detta är bra då man kan öka motståndet så att musklerna får jobba hårdare.

Fördelar

Kissande hunden är en bra övning som man kan göra precis vart som helst. Man kan göra den när man är ute på resande fot, i hemmet eller på gymmet.

Det är en övning där vi kan träna våran gluteus medius, den näst största muskeln av gluteus. Det är den muskeln som hjälper till att skapa en rundare form av rumpan som många kvinnor eftersträvar.

Egen kommentar

Det här är en övning som jag verkligen kan rekommendera kvinnor till att göra då den kan hjälpa till att skapa en rundare form på rumpan.

Det är dock inte vanligt att män brukar göra övningen då man inte känner sig sugen på att få en rund rumpa. Min rekommendation är att man kör övningen med höga reps för att till en bra stimulans och träna rumpan.

När det blir för lätt så bör man börja använda varianten med gummiband för att göra övningen mycket svårare att genomföra. Vill man testa på en tyngre övning så finns även rumänska marklyft.