Home » Styrketräning » Träna med gummiband hemma » Träna armar med gummiband

Träna armar med gummiband

Vad är snyggare att ha i en t-shirt än ett par riktigt välsvarvade armar. Det bästa är att ni kan träna upp armarna utan att behöva gå till ett gym tack vare möjligheten att träna med gummiband.

Vi har tagit fram våra favorit armövningar med gummiband som ni kan göra i hemmet eller på resande fot. Det är även så bra att vi gjort ett enkelt träningsschema till er som ni kan använda er av för att bygga upp era armar på bästa vis.

Vill ni hellre ha ett träningsprogram för hela kroppen så hittar ni den på Träna med gummiband. Eller kanske ni vill veta hur man kan träna axlar med gummiband och träna mage med gummiband.

Våra 6 bästa armövningar med gummiband

Här har vi tagit fram en lista med de bästa övningarna med gummiband för biceps och triceps. Vill man öka motståndet så är det bara att korta ner bandet.

#1 Hammercurl med gummiband

Stoppa in fötterna och ställ dig höftbrett på gummibandet. Ta tag i gummibandet så att handflatorna pekar mot varandra. Dra upp gummibandet tills det träffar bröstet. Pausa på toppen innan ni kontrollerat sänker tillbaka till startläget. Upprepa tills det att ni är färdiga med övningen

#2 Breda biceps curls med gummiband

Stoppa in fötterna och ställ dig höftbrett på gummibandet. Ta tag i gummibandet lite bredare än axelbrett och se till att handflatorna pekar uppåt. Nu ska ni dra upp bandet så att det träffar bröstet. När ni kommit till toppen så ska ni pausa och sedan kontrollerat gå tillbaka till startläget.

#3 Triceps extensions med gummiband

Spänn fast gummibandet någonstans nära marken eller ställer er på den. Greppa tag i bandet med ena handen så att handflatan peka uppåt och armbågen är nära örat. Pressa upp bandet tills armen är helt rak och sänk sedan tillbaka den till startläget. Upprepa tills ni är färdig med övningen.

#4 Tricep pressdown med gummiband

Spänn fast gummibandet någonstans högt upp ovanför huvudet. Det går även bra att göra övningen på knäna om det ni inte kan fästa bandet tillräckligt högt för att kunna stå. Ta tag i bandet så att handflatorna pekar nedåt och armbågarna ska vara vid sidan av kroppen. Genom att räta ut armarna ska ni nu pressa ner träningsbandet tills det rör benen. Låt armarna sedan kontrollerat gå tillbaka till startläget.

#5 Omvänd curl med gummiband

Stoppa in fötterna och ställ dig höftbrett på gummibandet. Ta tag i gummibandet så att handflatorna pekar nedåt med ungefär en hands mellanrum. Med armbågarna vid sidan av kroppen så ska ni dra upp bandet tills händerna träffar bröstet. Sedan ska ni kontrollerat återvända till startläget. Upprepa tills det att ni är klara med ert set.

#6 Biceps curl med gummiband

Stoppa in ena foten i gummibandet och ställ er på den. Greppa tag i bandet med ena handen så att handflatan pekar uppåt. Med armbågen vid sidan av kroppen så ska ni dra upp bandet tills det att ni når bröstet. Sänk sedan kontrollerat tillbaka till startläget.Upprepa tills det att ni är klara med ert set. Vill ni öka motståndet så är det bara att snurra gummibandet ett par varv runt foten.

Enkelt träningsprogram för armar med gummiband

Nu när ni har sett våra övningar med gummiband så behöver vi lägga upp ett bra och enkelt träningsschema till er. Vi kommer att köra träning tre dagar i veckan.

Vi tänker oss att ni tränar måndag, onsdag och fredag men det viktigaste är att ni har en vilodag mellan träningarna. Så ni får lägga upp det så att det passar ert schema.

Dag 1 (Måndag)

  • Triceps extensions med gummiband 25 +5 (myo-reps)
  • Omvänd curl med gummiband gummiband 25 +5 (myo-reps)

Dag 2(Onsdag)

  • Tricep pressdown med gummiband 3 x 9-12 repetitioner
  • Hammer curl med gummiband 3 x 9-12 repetitioner

Dag 3(Fredag)

  • Triceps extensions med gummiband 3 x 12-15 repetitioner
  • Breda biceps curls med gummiband 3 x 12-15 repetitioner

Om ni följer den här träningen så kommer era armar att se bättre och starkare ut efter bara 12 veckor.
Vill ni se fler av våra program med gummiband så är det bara att klicka på Träna med gummiband.